Yeniden (4): Salvador Dali’nin Dünyasına Yolculuk

11 Mayıs 1904 tarihinde doğan Salvador Felipe Jacinto Dalí y Domenech, 1989 yılının 23 Ocak günü öldü. Şurası bir gerçek ki, güzel sanatlar alanında 20. yüzyıla damgasını vuran sanatçılardan biri olan Dali’nin eserlerini sevmemek mümkün, ama kayıtsız kalmak mümkün değil. Dali, o kendine has, deliliğin sınırlarında gezen ruh hali ve sırları ile birlikte bu dünyadan geçip gitti. Sanat tarihçileri, uzmanlar, psikiyatrist ve psikologlar onun iç aleminin ip uçlarını eserlerinde bulup çıkarmaya çalışsalar da, çözüldüğü düşünülen şifreler büyük olasılıkla buz dağının sadece tepesi.

Salvador Dali’nin yaşamında önemli yeri olan Teatre-Museu Dalí ve Pubol Kalesi’ni 27 Mayıs 2018 günü gezmiştik. Çok istememe rağmen, sanatçının Portlligat’taki evine ve stüdyosuna ise, gidecek zamanı bulamamıştık. Aynı yılın aralık ayında, blogumda bu gezi ile ilgili bir yazı yayınlamıştım. Geçen zaman içinde, söz konusu yazıma olan ilgi hiç azalmadı, artarak devam etti. Ben de, Dali’nin ölüm yıl dönümünde, henüz okuma fırsatı bulamamış olan okuyucular için tekrar yayınlamak istedim. Aşağıdaki linke tıklayarak, yazıya erişebilirsiniz.

Salvador Dali’nin Dünyasına Yolculuk

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.